Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

  Sziasztok! A nevem Kozma Szabina(facbookon is megtaláltok) . Budapest 18. kerületében, lőrincen lakom. Szeretem az állatokat, 3éves korom óta rendszeresen járok lovagolni, és 3évesen kezdtem haltartási pályafutásomat :)
 3 évesen egy másfél literes gömbakváriumban egy betta várt engem a karácsonyfa alatt. Utána ő 5éves korában elpusztult, nagyon megsirattam.:( Utána gy hónap kihagyással karácsonyra kaptam a keresztapukámtól(,jézuska')egy 25 literes akváriumot, ami azóta és legkedvesebb akváriumom. Tele volt vitorlás halakkal, neonhalakkal, razbórákkal, és kékpajzsos harcsákkal. Imádtam őket, 3év mulva egy betegség miatt kipusztult az akvárium.. Fertőtlenitéses kezelés után guppikkal és más elevenszülőkkel próbálkoztam. Amikor 3.-ba mentem elpusztultak, kiörögedtek :(. Aztán abban az évben sokat kellet tanulnom, nem volt időm velük foglalkozni.4. vége felé előszedtem a régi akvárimaimat.Akkoriban 3 akváriumom volt, egy gömb, egy nagy 25l-es, és egy 5litres pótakvárium. Anyukámmal elmentünk az EuroParkba és vettünk még egy 5liters akváriumot és eg 53 litreset.1 héttel később még bszereztem egy 15litrs akváriumot egy 1l-est és egy 2literest, mg pár befőttes üveget. Amikor anyukámnál laktunk,5.-ben, voltak xifóim, pár guppim, de többnyir blackmolly és platti, Pöttyösharcsa, kékpajzsosharcsa. 6.elején átköltöztünk anya élettársához, és 5halat vittem magammal, 1 pöttyösharcsát, 2kékpajzsosat, meg 1 guppit és egy plekót. Azóta a pöttyösharcsám maradt meg, ő hosszúéletű, igazi társ(imádom a kedvenc halam) , a plekó kiugrott a radiátorra, a többiek kiörögedtek. Egy ideig csak a harcsám volt, meg pár tekim. Mostanság(2011 november) környékén nagyon sok halam lett. Egy barátomtól vettem 52 guppit. Vegyes szinűek, egy halban van fekete lila és piros, de vannak leopárd farkúak is. A 25 literes akváriumom, a fő akvárium, benne vannak a fiú halaim, és a harcsám meg a rojtosszájúm is. Az egyik 5litres akváriumom eltört, igy kajatartó lett belőle. A másik 5literesben a lányaim vannak, akik terhesek. Aztán vannak a nevelő akváriumaim,üvegeim, amik egy kettő illetve 3 literesek, Bennük az ivadékokat tartom,növesztem. Gondolom feltünt, hogy szó esett a tekiktől.
 Nos, nemcsak halakat tartok, de tekiket is. Anyukám amikor még apikámmal éltünk vett 14 kistknőst,és amikor felsőb mentem, egy maradt amit a nagypapám elvitt az állatkertbe. Örököltem a teknős szerelmet és énis tekikt akartam tartani. Először a mostohaöcsém teknősét gondozhattam, aztán ő rejtélyesen eltűnt(azóta sincs meg) amiko elutaztunk 1 hétre. Aztán hogy a mostohaöcsém ne ijedjen meg vettünk egy ugyanolyat, és mellé a barátnőmmel cseréltem 6 halért egyy sárgafülüt,igy már kettő volt. Apukámmal pár hónappal később elmentünk a lurdy moziba, és mellette volt egy bolt és beleszerettem egy 2 centi hosszu pézsmateknősbe.Aztán a fiúmtól kaptam egy királyteknőst. Most nmrég október 29.-én kaptam egy 45 literes akváriumban 2 kissárgafülüt. Igy most 6 teknőssel és 70 hallal rendelkezem.:)

BubiAdmin